Novi tarifni sistem za obračun struje

Bez autora
Feb 22 2013

Agencija za energetiku sutra će objaviti predlog novog tarifnog sistema za obračun električne energije za domaćinstva. Predlog novog tarifnog sistema biće dve nedelje na javnim konsultacijama nakon čega bi trebalo da bude usvojen.Traži se rešenje za smanjenje granice između plave i crvene zone, kao i za razliku u ceni između noćne i dnevne tarifene. Predlog novog tarifnog sistema je da noćna niža tarifa u crvenoj zoni, umesto dosadašnja četiri puta, bude jeftinija od dnevne tri puta.

Novi tarifni sistem za obračun strujeAgencija za energetiku sutra će objaviti predlog novog tarifnog sistema za obračun električne energije za domaćinstva, rečeno je Tanjugu u toj agenciji.

Predlog novog tarifnog sistema biće dve nedelje na javnim konsultacijama nakon čega bi trebalo da bude usvojen.

Kako su objasnili u Agenciji za energetiku, traži se rešenje za smanjenje granice između plave i crvene zone, kao i za razliku u ceni između noćne i dnevne tarifene. Kako saznaje Radio-televizija Srbije, predlog novog tarifnog sistema je da noćna niža tarifa u crvenoj zoni, umesto dosadašnja četiri puta, bude jeftinija od dnevne tri puta.

Predlog je i da se u najskuplju crvenu tarifu, umesto sa 1.600 kilovat-sati, ulazi sa mesečnom potrošnjom od 1.200 ili 1.400 kilovat-sati. Novi tarifni sistem trebalo bi da smanji pritisak na potrošnju struje za grejanje kako bi se više koristio prirodni gas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik